Welkom bij Proza Musica

PSALMEN, een blijvende inspiratiebron

10.230.001
€ 19,95 (Info verzendkosten)

Omschrijving:

Dichter: Dichters van de Statenberijming (1773) en Ds. C. J. Meeuse
Bewerker: Roelof Elsinga, Johan van Oeveren, Dick Sanderman, Evert van de Veen, Martin Zonnenberg
Thema: Psalmen
Publicatiejaar: 2012
Bezetting: Gemengd koor
Taal: Nederlands
Formaat: A4
Aantal pagina's: 140

De verschijning van deze nieuwe psalmberijming was voor muziekuitgeverij Proza Musica aanleiding om, in overleg met de uitgever van deze psalmberijming, een bundel nieuwe psalmbewerkingen uit te geven onder de naam 'PSALMEN, een blijvende inspiratiebron'. 

Het is een uitgave van 25 psalmzettingen voor gemengd koor voorzien van de teksten uit de Statenberijming van 1773 en van ds. Meeuse; een parallel-editie dus.  De psalmzettingen zijn gevarieerd van stijl en opzet zoals drie- en vierstemmig, a capella en met zelfstandige begeleiding (fluit, hobo, harp, orgel enz).

Nog steeds vormen de psalmen een inspiratiebron voor componisten, want de volgende componisten hebben spontaan hun medewerking verleend aan deze eerste bundel: Roelof Elsinga, Johan van Oeveren, Dick Sanderman, Evert van de Veen en Martin Zonnenberg.

Inhoudsopgave:

 Elke bewerking is ook los verkrijgbaar voorzien van teksten uit beide berijmingen. Van sommige bewerkingen zijn ook afzonderlijke koorpartijen beschikbaar.


Recensies

Kerk en Muziek - Maart/April 2013: Klik hier om te lezen

Nederlands Dagblad - 12 april 2013: Zie bericht hieronder

ZANGBUNDEL
Psalmen, een blijvende inspiratiebron – 25 nieuwe psalmbewerkingen voor gemengd koor
Paralleleditie op teksten uit de Statenberijming (1773) en de berijming van ds. C.J. Meeuse (2011).
Uitg. Proza Musica, Veenendaal 2012. 134 blz. € 19,95

In 2011 verscheen een compleet nieuwe psalmberijming van ds. C.J. Meeuse. Deze predikant uit de Gereformeerde Gemeenten maakte een berijming die nauw aansluit bij de Statenvertaling. Deze bundel biedt de mogelijkheid zijn teksten te vergelijken met die uit de berijming van 1773. Alle koorwerken zijn daarom dubbel in dit boek afgedrukt. Vijf componisten (Roelof Elsinga, Johan van Oeveren, Dick Sanderman, Evert van de Veen en Martin Zonnenberg) zorgden voor een afwisselende collectie koorwerken. De begeleiding is divers. In veel gevallen door orgel, maar ook door piano of harp. Ook zijn instrumentale en vocale tegenstemmen genoteerd.
Soms is een antifoon toegevoegd. Een mooie bundel, al kan ik me voorstellen dat sommige koren bij deze muziek liever een andere berijming kiezen. (RS)

PSALMEN, een blijvende inspiratiebron Inzoomen