Welkom bij Proza Musica

Links

Cantique (www.cantique.nl
Cantique muziekuitgeverij richt zich primair op het uitgeven van muziek voor kerkorgel. Daarnaast verkoopt zij ook CD’s met orgelmuziek. Proza Musica werkt samen met Cantque op het gebied van muzieknotatie en drukwerk.

Gebruiktebladmuziek (www.gebruiktebladmuziek.nl/

Kijk eens op de website van antiquariaat De Minstreel te Kampen. In dit online antiquariaat treft u gebruikte bladmuziek aan tegen zeer aantrekkelijke prijzen.

Huismuziek (www.huismuziek.nl )
Vereniging voor samenspel en instrumentenbouw. 

KCZB (www.kczb.nl/)
KCZB staat voor Koninklijke Bond van Zang- en Oratoriumverenigingen. De KCZB is de grootste belangenorganisatie voor koren in het algemeen en van christelijke koren in het bijzonder. Door middel van een uitgekiend servicepakket en een goed geoutilleerd kantoor wordt aan de aangesloten verenigingen en stichtingen service verleend in de ruimste zin van het woord. Koren die bij de KCZB zijn aangesloten kunnen met korting de uitgaven van Proza Musica (via de KCZB) bestellen.

KNZV (www.knzv.nl/)
KNZV staat voor Koninklijk Nederlands Zangersverbond, de enige grote mannenkoororganisatie in ons land. Het KNZV is eigenlijk een federatie van zes regionale verenigingen. Bij deze KNZV-verenigingen zijn de koren (in totaal circa 250) aangesloten.

Musica International: Databank voor koormuziek (http://musicanet.org/

Musica International is een internationale databank met meer dan 90.000 koorwerken. Een belangrijk stuk gereedschap en hulpmiddel voor elke koordirigent.

Musica Pro Deo (www.pkn.nl/kerkmuziek)
Musica Pro Deo is de uitgeverij van de PKN. Het fonds bestaat uit motetten, bewerkingen van psalmen en gezangen en andere liturgische muziek. Op de website staat een catalogus met uitgaven.

Muziekauteursrecht - BUMA - STEMRA - Muziek kopiëren
Over dit onderwerp zijn onlangs in het Reformatorisch Dagblad enkele interessante artikelen geplaatst:

Nederlands Muziek Instituut (www.nederlandsmuziekinstituut.nl/)
Het Nederlands Muziek Instituut is de centrale bewaarplaats voor het muzikale erfgoed van Nederland.

Oefenfiles (www.oefenfiles.nl)
Oefenfiles.nl heeft als doel het optimaal ondersteunen van koorzangers- en zangeressen in hun oefenproces door middel van het ter beschikking stellen van oefenbestanden. Zij richt zich met name op het geestelijk lied en het kleinere klassieke repertoire.

Orgelmakerij Noorlander (www.orgelmakerij.com/)
Eeuwenoude klanken, unieke technologie. Orgelliefhebbers verbazen zich bij Orgelmakerij Noorlander over wat zij horen en zien. Deel hun ervaring! Neem plaats achter de orgels van Orgelmakerij Noorlander en laat u meeslepen door eeuwenoude klanken. Levensecht. Alsof u zelf achter de klavieren van een beroemd pijporgel zit.

Orgelradio (www.orgelradio.eu
De organist van de Sint-Pieterskerk in het Belgische Turnhout, Nico Declerck, is een digitale orgelradio voor Vlaanderen en Nederland gestart. Reden voor de organist is dat de Belgische zender Radio Klara geen orgelmuziek meer uitzendt en dat in Nederland recent orgeluitzendingen geschrapt zijn. De internetradio biedt 24 uur per dag, zeven dagen in de week orgelmuziek. 

Psalmboek (www.psalmboek.nl)
Met behulp van deze site kunt u eenvoudig en snel de juiste psalmen bij een bepaald thema of kernwoord zoeken en meezingen. Het gaat om de psalmen in de berijming van 1773.

Radio Bloemendaal (www.radiobloemendaal.nl)
Radio Bloemendaal is sinds 1924 de kerkzender van de Protestantse Gemeente van Bloemendaal en Overveen. Zij werken samen met de stichting Kerk Zonder Grenzen en met de Alle-Dag-Kerk in Amsterdam. Verder zenden zij diverse programma’s uit die te maken hebben met religie en samenleving. Zo zijn daar terugkerende programma’s zoals Orgelpunt maar ook komen gedichten, boeken en gospelmuziek aan de orde.

Refomuziek (www.refomuziek.nl)
Website voor christelijke muziek (o.a. concertaankondigingen).

STH Records (www.sthrecords.nl)
STH Records is gespecialiseerd in geluidsopnames en verzorgt muziekregie, artwork, digital editing en mastering en muziekproductie.

Tijdschrift: Het Orgel (www.hetorgel.nl/)
Het ORGEL, Europa’s oudste tijdschrift over orgelkunst.

Zing.nl (http://www.zing.nl/)
Hier vindt u een overzicht van vrijwel alle vocale groepen, instellingen, koren en scholen van Nederland. Ze zijn eerst gegroepeerd op plaats en daarna op de naam van de zanggroep of instelling.