Welkom bij Proza Musica

Kurt Thomas Cursus 2015

Kurt Thomas Cursus  - dé zomercursus voor elke (koor)dirigent

Altijd al nieuwsgierig geweest hoe het zou zijn om eens voor een koor te staan of ben je juist een professionele dirigent met jarenlange ervaring?

Van 6 t/m 14 juli 2018 vindt alweer de 52e editie van de Kurt Thomas Cursus plaats aan het Utrechts Conservatorium. De Kurt Thomas Cursus biedt (koor)dirigenten van elk niveau en binnen verschillende genres een gevarieerd en intensief programma.

Als deelnemer word je negen dagen lang ondergedompeld in de prachtige wereld van de koormuziek. Iedereen wordt op niveau ingedeeld en krijgt zo de kans zich binnen een kleine groep optimaal te ontwikkelen.

De KTC wordt geleid door een groep zeer ervaren docenten, waarvan velen al jaren bij de cursus betrokken zijn, maar maakt ook elk jaar ruimte voor nieuwe invalshoeken. Dit jaar voegt de KTC maar liefst 3 nieuwe gezichten aan het team toe: Vocal Coach Bauwien van der meer, Jazz, Pop en Vocal Leadership expert Merel Martens en als speciale gast: topdirigent Daniel Reuss. Daniel Reuss verwierf faam als o.a. artistiek leider van Capella Amsterdam en is benoemd tot Ridder in de Orde van de Nederlandse Leeuw voor zijn uitzonderlijke verdiensten. Hij zal tijdens de KTC’18 aan de slag gaan met de hoogste groepen en hen o.a. begeleiden bij het instuderen van Arvo Pärts indrukwekkende ‘Adam’s Lament’ voor koor en strijkorkest.

Nieuw tijdens de KTC’18 is een 3-daagse cursus voor kinderkoordirectie. Deze specialisatie vindt plaats op 6, 7 en 8 juli. Naast de dagelijkse lessen in kinderkoordirectie ben je als deelnemer ook aanwezig bij de gezamenlijke momenten van de reguliere cursus: de reveille, de workshops en het avondkoor. De lessen zullen gegeven worden door o.a. Peggy Hegeman en meer informatie hierover verschijnt binnenkort op de website!

Na negen dagen samen zingen, studeren, leren en inspireren sluit de KTC op zaterdag 14 juli traditiegetrouw af met een groots en feestelijk slotconcert in de Nicolaïkerk in Utrecht.

Benieuwd naar het volledige docententeam, het repertoire en het cursusprogramma? Neem een kijkje op www.hku.nl/ktc. Vragen? Stuur gerust een mailtje naar ktc.muziek@hku.nl