Welkom bij Proza Musica

Der Mond is aufgegangen (Partitur)

20.202.001
€ 3,00 (Info verzendkosten)

Omschrijving:

Dichter: Matthias Claudius
Componist: J.A.P. Schulz
Bewerker: Margaretha Christina de Jong
Thema: Avondliederen
Publicatiejaar: 2014
Bezetting: SATB en orgel
Taal: Duits
Formaat: A4
Aantal pagina's: 8
Onderdeel van: Drei Abendlieder (20.200.001)

Citaat uit bespreking door Patrick van der Linden in Kerk & Muziek (Juli/augustus 2014)

"De liederen zijn zeer stijlvol getoonzet, met fraai uitgewerkte inventies, goed lopende stemvoering en soms verrassende harmonische wendingen. Voor een gemengd koor zijn de liederen stuk voor stuk goed zingbaar. Voor cantorijen lijkt het me uitstekend repertoire voor bijvoorbeeld een vesper. De Jong heeft de liederen bewust relatief eenvoudig gehouden, zodat ze voor zowel de koorzangers als de luisteraars zonder meer aansprekend zijn. Voor de gevorderde (amateur)organist zal de orgelpartij geen al te grote problemen opleveren.

Het tweede lied uit opus 58 (”Bleib bei mir, Herr!”) vind ik het pronkstuk van de bundel. Het lied is daadwerkelijk heel knap in één stijl gehouden; De Jong zou hier een leerling van Mendelssohn kunnen zijn!"

Lees de volledige recensie:  Kerk & Muziek Juli/Augustus 2014

Oorspronkelijk is deze muziek in 2013 geschreven voor de broers Euwe en Sybolt de Jong. Het betreft een werk voor SATB en twee harmoniums. Zaterdag 12 september a.s. worden twee CD's (Bachvierhandig en ‘Hymne') gepresenteerd in de Nicolaikerk te Utrecht. Deze muziek staat op de CD 'Hymne' (zie voor meer informatie www.dejongdejong.nl.)

Hiernaast kunt u een fragment van deze compositie beluisteren. U krijgt op die manier een goede indruk hoe e.e.a. klinkt in de zetting voor SATB en orgel.

 

Der Mond is aufgegangen (Partitur) Inzoomen

Audio fragment

Demopartituur

Download