Welkom bij Proza Musica

Aad van der Hoeven

Aad van der Hoeven

Studie
Aad van der Hoeven (*1941) heeft orgel, koordirectie en kerkmuziek gestudeerd aan het Rotterdams Conservatorium. Hij kreeg onder meer les van Piet van den Kerkhoff, George Stam, Adriaan C. Schuurman en Professor Kurt Thomas uit Leipzig. Ook studeerde hij later nog af als schoolmusicus.

Hij heeft les gegeven op de Pedagogische Academie en op Scholengemeenschap Henegouwerplein, beiden te Rotterdam. Tegenwoordig werkt hij nog als muziekdocent op het Marnix Gymnasium te Rotterdam.


Organist
Als organist en als dirigent gaf Aad van der Hoeven concerten in:

  • Berliner Philharmoniker en Gedachteniskirche, Berlijn
  • Notre Dame en Sacré Coeur, Parijs
  • Votivkirche, Wenen
  • Liszt Akademie, Budapest
  • Mahon, Balearen
  • St. Pauls Cathedral en de Westminster Hall, Londen

In 1982 werd hij benoemd als organist van de oudste kerk van Rotterdam, de Hillegondakerk met een Abraham Meere orgel.

Directie
Aad van der Hoeven is 38 jaar lang actief geweest in het Rotterdams Operakoor, 25 jaar als begeleider en 13 jaar als dirigent. Daarnaast is hij vele jaren dirigent geweest van het Christelijk Residentie Mannenkoor te Den Haag en The Credo Singers te Rotterdam

Onderscheidingen
Wegens zijn verdienste voor de Franse orgelcultuur ontving Aad van der Hoeven de zilveren medaille van de Societe Academique "Arts, Sciences, Lettres" te Parijs. De Nederlands Hervormde Kerk onderscheidde hem met het draaginsigne in zilver en de stad Rotterdam eerde hem met de Erasmusspeld. In 1999 werd hij benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje Nassau.

Vanwege zijn jarenlange inzet (40 jaar) als dirigent van Gloria Toonkunst Vlaardingen werd hem op zaterdag 21 september 2013 door de Burgemeester van de gemeente Vlaardingen de gouden Vlaardingse stadsspeld uitgereikt.

Kijk voor meer informatie op de website: http://www.aadvanderhoeven.nl/

Onderdelen 1 tot 16 van totaal 16

per pagina
Pagina:
  1. 1
  2. 2

Rooster  Lijst 

Stel een Aflopende Directie in

Onderdelen 1 tot 16 van totaal 16

per pagina
Pagina:
  1. 1
  2. 2

Rooster  Lijst 

Stel een Aflopende Directie in