Welkom bij Proza Musica

Gerrit Schinkel

Gerrit Schinkel

Gerrit Schinkel werd geboren op 21 juni 1969 te Urk. Hij was de 11e telg in het grote gezin van 15 kinderen. Iedere zondagavond werden er rond het orgel psalmen en geestelijke liederen gezongen. Zo heeft hij bij diverse koren zijn medewerking mogen verlenen als lid en solist. Met het zingen wist Gerrit zijn solo’s binnen de koren met gevoel naar de luisteraar te brengen. Zijn solo’s zijn op tientallen cd’s opgenomen.

Urk telt veel koren, zowel grote als kleine koren. Zo kwam Gerrit in het jaar 2003 als dirigent voor het nieuwe opgerichte koor, Chr. Mannenkoor “Eiland Urk”, dat startte met een twintigtal zangersvrienden. Na twee cd’s te hebben opgenomen was het een aantal jaren stil rond de dirigent en het koor, dit kwam omdat Gerrit het notengeschrift wilde leren. Hij volgde 2 jaar pianolessen bij de bekende musicus Jacob Schenk. Dit was dé grote verbetering voor de dirigent en de ontwikkeling van het koor. In 12½ jaar tijd heeft het koor een flinke groei mogen door maken. Zo heeft het koor onder zijn leiding een 5-tal cd’s uitgebracht, waarvan de 3e geluidsdrager is beloond met de Gold edition.

De veel gevraagde muziek van het koor is te verklaren door de eigen gecomponeerde liederen waarin Gerrit zijn eigen beleving op doeltreffende wijze uitvoert. Gerrit heeft als man en vader van een groot gezin, en als zelfstandig ondernemer een druk bestaan, maar zijn liefde voor dit koor en het dirigentschap blijft onverminderd groeien.

Onderdelen 1 tot 16 van totaal 16

per pagina
Pagina:
  1. 1
  2. 2

Rooster  Lijst 

Stel een Aflopende Directie in

Onderdelen 1 tot 16 van totaal 16

per pagina
Pagina:
  1. 1
  2. 2

Rooster  Lijst 

Stel een Aflopende Directie in