Welkom bij Proza Musica

BastiaanJan van Vliet

BastiaanJan van Vliet

Het is het streven van de uit Lisse afkomstige musicus om op een creatieve wijze bezig te zijn met muziek. Hij streeft ernaar om zoveel mogelijk origineel te zijn en probeert dit te bereiken door bestaande vormen en technieken in composities om te vormen tot een nieuwe, eigen stijl. Het is zijn streven om in deze stijl zowel de kenner als de liefhebber aan te spreken. Passie is het sleutelwoord wat hem drijft om de harten van de luisteraar te raken zodat de muziek vooral en ten eerste in het innerlijk wordt beleefd.

Voor hem is het belangrijk dat de vrijheid in het componeren ten allen tijde boven de bestaande vormen en structuren staat. Juist die vrijheid zorgt ervoor dat vormen en structuren dynamische elementen worden die de muziek spannend maken. Het is voor hem van groot belang dat muziektheorie, vormen en structuren een zekere afbakening vormen van een klankstuk en niet de richtingwijzer.

Als componist van orkestsymfonieën, kamer- en koormuziek streeft Bastiaan Jan er naar het kerkorgel vooral te zien als een verlengstuk van zijn compositorische activiteiten.

Naast een aantal ondersteunende lessen bij professionele musici en een studie muziektheorie aan de Schumann Academie in Amsterdam is hij als componist vooral autodidact.

Website: http://www.bastiaanjanvanvliet.com/

5 Artikel(en)

per pagina

Rooster  Lijst 

Stel een Aflopende Directie in

5 Artikel(en)

per pagina

Rooster  Lijst 

Stel een Aflopende Directie in