Welkom bij Proza Musica

Ab Weegenaar

Ab Weegenaar

Ab Weegenaar (1953) ontving zijn eerste orgellessen van zijn vader. Intussen studeerde hij ook fagot aan het Stedelijk Conservatorium in Groningen. In 1974 sloot hij deze studie met een onderscheiding af. Aan hetzelfde conservatorium studeerde hij ook orgel en rondde deze studie af in 1980 als leerling van Wim van Beek. Bij Kees van Eersel volgde hij lessen in kerkelijk orgelspel en verkreeg te Utrecht zijn eerstegraads bevoegdheid als kerkmusicus. Verder oriënteerde hij zich bij Stef Tuinstra, Charles de Wolff en Theo Jellema.

Als fagottist was Ab Weegenaar werkzaam bij het voormalig Noordelijk Filharmonisch Orkest, daarna bij het Residentie Orkest, om vervolgens solo-fagottist te worden bij Het Gelders Orkest. Vanwege tijdgebrek heeft hij enkele jaren geleden het orkest vaarwel gezegd.

Als cantor-organist was hij o.a. verbonden aan kerken te Groningen, Eelde, Leidschendam, Arnhem en de Grote Kerk van Wageningen. Medio 1995 volgde de aanstelling als hoofdorganist van de Bovenkerk te Kampen. In die functie is hij bespeler van het Hinsz-orgel en het Reil-koororgel.

Sinds 1994 zijn regelmatig CD’s van hem verschenen, vooral vanuit de Bovenkerk. Op sommige CD’s is hij ook als solist op fagot te horen. Hij werkte ook mee aan radiouitzendingen.

In 2003 voltooide hij een opleiding tot koordirigent aan de Hogeschool Gorinchem IDE. Sinds 2004 mag hij zich nu ook volledig bevoegd noemen als Cantor-Organist volgens de regeling voor de kerkmuziek van de nieuwe Protestantse Kerk Nederland.
 
Website: http://www.abweegenaar.nl/

Onderdelen 17 tot 31 van totaal 20

per pagina
Pagina:
  1. 1
  2. 2
  3. 3

Rooster  Lijst 

Stel een Aflopende Directie in

Onderdelen 17 tot 31 van totaal 20

per pagina
Pagina:
  1. 1
  2. 2
  3. 3

Rooster  Lijst 

Stel een Aflopende Directie in